Vibe of Economy

Strijk neer in een oase van duurzame economieën

Kom tot nieuwe inzichten in het Creative Lab

Laat je inspireren in ons Networkcentre

 

Op het eiland Vibe of Economy krijg je informatie over nieuwe vormen van economie. 

Verken je experimenten in het Creative lab en verbind je je met andere duurzame ideeën en projecten in ons Networkcentre.

 

Programma

Op Vibe of Economy gaan we aan de slag met de fundamenten van een duurzame economie.

Een economie waarin de mens en natuur centraal staan, waarin we zaken doen vanuit liefde en vertrouwen

en waarin we niet meer failliet gaan omdat we zeggen: “relaties gaan voor de baten uit”

De Relatie met jezelf, elkaar en de natuur.

De sleutel ligt in het gegeven dat we grond, arbeid en kapitaal in de commons brengen; we gaan het samen doen. Geld krijgt in dat geval een ondersteunende rol.

 

Het Veerhuis/ stichting UNO-Founadations

Het Veerhuis brengt haar ervaring in hoe dit in de praktijk werkt. 

Hoe zet je op deze manier een bedrijf op? Hoe functioneert een woongemeenschap vanuit deze visie? Hoe ziet de nieuwe rol van geld er uit in deze duurzame economie?

 

  Lezingen & Workshops
Verrijk je kennis over de mogelijkheden van een Puurzame samenleving en nieuwe economieën door te luisteren naar de verschillende sprekers die ieder een aparte swung en een nieuwe dynamiek geven aan een duurzame samenleving. Over Community Landtrust, Deelgenootschap, Romantisch Kapitalisme en de aarde op de Werelderfgoedlijst.


Creative Lab
Hier geven we de ruimte aan innovatieve initiatieven op het gebied van Puurzaamheid; dompel je onder in de meest wonderlijke en inspirerende creaties en ideeën.
 

Netwerkcentrum
Ontmoet nieuwe mensen, laat je inspireren en deel je kennis!

Onder het genot van een drankje en hapje ontmoet je

mensen die puurzaamheid benaderen vanuit andere invalshoeken,

wissel je informatie uit en praat je verder over de inhoud van lezingen en workshops

Romantisch Kapitalisme

door de 7Billion Presidents

Hoe ziet een samenleving eruit waarin welzijn in de plaats komt van rijkdom? Kun je je een wereld voorstellen waarin we van competitie naar samenwerking gaan? Een economisch systeem dat zich richt op regeneratie in plaats van alleen de kostbare hulpbronnen van onze planeet te winnen? Een mondiale sfeer van vertrouwen in plaats van controle? Kunt u zich een verschuiving voorstellen van gedachteloos consumeren naar bewust teruggeven aan anderen, onze gemeenschap, onze samenleving en onze planeet?

De 7 Billion Presidents  heeft als missie om een falend economisch systeem te hervormen naar een samenleving die welzijn creëert voor iedereen. In een deze nieuwe economie wordt winst uit producten geïnvesteerd in schone energie in plaats van dat dit naar aandeelhouders gaat. Ontdek hoe je je eigen gemeenschap kunt versterken  en duurzame veranderingen kunt aanbrengen.

Extinction Rebellion

"We are living in the midst of the 6th mass extinction. The future seems bleak and hopeless, but we may have an answer. "
 

Hoe staan het klimaat en de ecologische crisis er nu voor. Wat zegt de wetenschap?

Wat kunnen wij doen?

Oproep tot geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid 

De aarde op de Werelderfgoed lijst

door Henry Mentink

Ontdek hoe Henry Mentink te werk gaat om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te zetten, zodat we samen voor de Aarde kunnen zorgen.

Henry Mentink spreekt vanuit een 30-jarige ervaring over hoe je bedrijven en organisaties kunt opzetten zonder afhankelijk te zijn van banken en aandeelhouders. Hij ontdekte dat als je "relaties gaan voor de baten uit" als uitgangspunt neemt je niet meer failliet kunt. Ben je benieuwd hoe je een ideaal opzet, wees welkom!

Liefde en vertrouwen als nieuwe basis voor een samenleving/economie

door Het Veerhuis

We praten veel over de klimaatcrisis. Komen we daar wel uit? Kijken we wel naar de grondslag van waar de klimaatproblematiek uit voortkomt?

We zitten gevangen in een samenleving & economie van groei, angst en controle.

 

Is de aanpak met donut, deel- en circulaire economie wel genoeg?

Kom erachter hoe we een samenleving bereiken waar liefde, vertrouwen en respect voor de natuur de boventoon voeren en uitgangspunt zijn.